Allegri: Costa had De Jong rode kaart had moeten aansmeren

11 april 2019, 19:47   Bijgewerkt: 11 april 2019, 20:05

In de slotfase van Ajax tegen Juventus (1-1) ging Frenkie de Jong in de sliding, maar kwam hij te laat om de bal voor de voeten van Douglas Costa weg te tikken. De Jong raakte de Braziliaan licht, maar Costa besloot om door te rennen. Een foute keuze, vindt trainer Massimiliano Allegri.

De Jong had op dat moment al een gele kaart en liep dus het risico om van het veld gestuurd te worden. Dat had Allegri ook door. "Douglas moest gewoon zijn been laten staan, want Frenkie de Jong had al een gele kaart op zak", laat de coach van Juventus in Italiaanse media weten. Dat het niet de meest sportieve oplossing is, vindt Allegri niet belangrijk. "Winnen doe je op vele manieren. Niemand speelt altijd schoon", zegt hij.

Dat De Jong belangrijk was en is voor Ajax, weet Allegri maar al te goed. De Italiaan had graag gewild dat De Jong er volgende week in Turijn niet bij was. "Hij is echt de bron van hun spel. We probeerden hem in een vroeg stadium te controleren met Bentancur. Toen De Jong dat doorhad, ging hij dieper spelen en hadden onze aanvallers een hele kluif aan hem."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen