Van den Brom niet bezig met vaak weggegeven voorsprong bij AZ

11 april 2019, 16:48

John van den Brom ziet het niet als een groot probleem dat AZ dit seizoen al negen keer een voorsprong die het verkreeg, uiteindelijk niet over de streep trok. Net als de afgelopen twee duels kwamen de Alkmaarders vaak voor, maar werd het duel ook regelmatig nog uit handen gegeven. Bij geen enkele andere Eredivisie-club gebeurde dat vaker. "We moeten wedstrijden eerder in het slot gooien."

Dat vond de coach wel op het clubkanaal, in aanloop naar het treffen met ADO Den Haag. "Maar we hebben ook veel gewonnen", doelt hij op de aanvallende kwaliteiten van zijn ploeg. "Het heeft niet met ervaring te maken, maar met kwaliteit. En dat is een andere kwaliteit dan die soms gevraagd wordt. Als je voelt dat er niet meer dan 1-0 in zit, moet je die vasthouden. Inpakken en wegwezen."

Volgens de coach gaat het om die bewustwording: tegen ADO Den Haag is het een mooie kans om het te laten zien. "We moeten controle houden, want ADO heeft veel kwaliteit, snelheid en individuele kwaliteit. Ze kunnen vanuit niets wat creëren en op de tegenaanval spelen", weet de coach. Toch gaat hij niet inhouden, want hij weet dat zijn ploeg veel aan de bal zal zijn. Van den Brom: "We gaan vol op de aanval spelen. Zo veel mogelijk kansen krijgen en goals maken, alleen wel de counter zien te voorkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen