Brood blijft strijdbaar bij NAC: "Opgeven zit niet in mijn karakter"

11 april 2019, 15:23

NAC Breda-trainer Ruud Brood wil niet te veel druk leggen op de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De oefenmeester treft met de hekkensluiter de promovendus vrijdagavond en kan bij een overwinning een grote slag slaan om van de laatste plaats af te komen, terwijl het bij een nederlaag wel heel moeilijk wordt om erin te blijven. Toch wil de coach niets weten van 'moeten' winnen.

Dat vertelt hij tegenover Omroep Brabant. "Als je het woord moeten gebruikt, leg je er extra druk op", zegt hij. "We willen heel graag. We zien dit duel als een kans om weer in de buurt te komen van de anderen." De achterstand op Excelsior en De Graafschap is vijf punten, opponent FC Emmen heeft zeven punten meer.

Mocht er onverhoopt toch worden verloren, geeft Brood echter niet op. "Ook dan hebben we nog een kans. Uiteraard wordt het dan heel moeilijk, maar er zijn ook dan nog een paar wedstrijden te spelen. Opgeven zit niet in mijn karakter."

In de weken daarna treft NAC Breda het eveneens in nood verkerende Fortuna Sittard, Feyenoord, PEC Zwolle en SC Heerenveen nog. Drie van de laatste vijf duels zijn bovendien in eigen huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen