FC Utrecht langer door met potentiële eerste doelman Nijhuis

11 april 2019, 11:47

FC Utrecht gaat langer door met doelman Thijmen Nijhuis (20). De keeper, die onlangs debuteerde in de selectie van Jong Oranje, tekende tot de zomer van 2022. Hij was in het bezit van een aflopende verbintenis. Nijhuis wordt samen met Maarten Paes gezien als potentiële opvolger van David Jensen.

Nijhuis speelt zijn wedstrijden in Jong FC Utrecht, dat uitkomt in de Eerste Divisie. Debuteren voor de hoofdmacht deed hij nog niet. De sluitpost staat te boek als keeperstalent. Hij doorliep diverse nationale jeugdelftallen, met als hoogtepunt zijn recente debuut in de selectie van Jong Oranje.

"Thijmen is een imposante verschijning, die zijn lengte goed gebruikt om zijn goal schoon te houden", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op het clubkanaal van Utrecht. "In de opbouw heeft hij een goed oog voor het vinden van de vrije man. Zijn kwaliteiten bij elkaar opgeteld maken dat hij goed past in het profiel van een FC Utrecht-keeper."

Met de handtekening van Nijhuis heeft Utrecht, op Michiel Kramer na, geen aflopende contracten meer binnen de A-selectie. Onlangs zegde de club het contract van reservedoelman Nick Marsman op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen