Politie meldt meer dan 140 aanhoudingen rondom Ajax - Juventus

11 april 2019, 11:23

Rondom Ajax - Juventus zijn meer dan 140 personen aangehouden. Dat meldt de politie Amsterdam. Voornamelijk Italiaanse fans hield de politie aan. Ook werd opgetreden bij de Arenaboulevard, waar volgens de politie ongeregeldheden waren.

Italiaanse fans hadden wapens en vuurwerk bij zich. De politie hield in de metro 46 verdachten aan en bij de Johan Cruijff ArenA nog eens 61. Daarnaast verbood de politie de entrada, waarmee de Ajax-fans traditioneel belangrijke wedstrijden inluiden. De entrada gaat altijd gepaard met vuurwerk en dat was door de autoriteiten verboden.

De ongeregeldheden daar ontstonden naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk en het plegen van openlijk geweld, zo wordt gemeld. Volgens de politie werden er straatklinkers naar personen gegooid en ruiten van het Ajax-stadion vernield. Om dit te beteugelen kwamen de ME en de politie te paard in actie. Tevens werd het waterkanon ingezet. Hierbij werden meer dan dertig personen aangehouden. De politie heeft de incidenten in onderzoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen