Ekkelenkamp: "Ik dacht alleen: Ronaldo neerhalen"

11 april 2019, 07:49   Bijgewerkt: 11 april 2019, 09:45

Het zijn bijzondere dagen voor Ajacied Jurgen Ekkelenkamp. De negentienjarige middenvelder speelde afgelopen vrijdag nog in de Eerste Divisie tegen Helmond Sport, maar werd woensdag (gisteren) door trainer Erik ten Hag het veld opgestuurd in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. De tiener baarde opzien tijdens zijn debuut in het miljardenbal.

Ekkelenkamp kreeg namelijk enkele minuten nadat hij Lasse Schöne verving een goede kans op de 2-1 voor Ajax. Hij speelde zich knap vrij naar zijn rechterbeen, maar zag zijn schot gekeerd worden. "Ik zag Alex Sandro in mijn ooghoek aankomen, dus ik dacht: ik neem de bal nog even mee. Helaas mocht het niet zo zijn. Ik zag de bal er al ingaan", kijkt hij bij FOX Sports terug op dat moment.

Lees ook: De Ligt fakete vroege blessure: "Anders trapte de arbiter er niet in"

Zijn belangrijkste actie maakte hij in de slotseconde van het duel. Tijdens een counter van Juventus trok Ekkelenkamp de wegsprintende Cristiano Ronaldo omver. Het kwam hem op geel te staan, maar zorgde er ook voor dat er geen laatste counter voor Juventus in zat. "'Ik dacht alleen maar: Ronaldo neerhalen. Dan maakt het niet uit dat hij het is. Het was gewoon een slimme overtreding."

Tot zijn eigen verbazing was hij, en niet Dani de Wit, onderdeel van de selectie voor het duel met de Italiaanse koploper. Dat hoorde hij daags voor de wedstrijd. "We waren in het hotel en er moesten nog twee spelers afvallen. Laatst had ik een blessure, toen was ik er drie weken niet bij. Nu verrassend wel. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Vrijdag speelde ik nog tegen Helmond Sport."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen