Veltman ziet zat opties om Tagliafico te vervangen

Veltman ziet zat opties om Tagliafico te vervangen

11 april 2019 – Joël Veltman was woensdagavond de uitstekende vervanger van de geschorste Noussair Mazraoui, die eerder in de Champions League-campagne altijd als rechtsback stond opgesteld. Diens vervanger, die na zijn zware blessure weer helemaal terug is, was redelijk tevreden over zijn eigen optreden en hoopt uiteraard tijdens de return ook op het veld te staan. Door de schorsing van Nicolás Tagliafico is dat een zeer reëele mogelijkheid, al ziet Veltman ook andere opties.De manier waarop de Argentijnse back de gele kaart pakte, was overigens bijzonder ongelukkig. Waar Ajax een vrije trap verdiende, gaf de scheidsrechter voordeel, maar volgde er direct balverlies. Op het moment dat Tagliafico de sliding maakte (en te laat kwam) om de counter te voorkomen, floot de arbiter alsnog, maar bestrafte hij de Ajacied ook met geel voor zijn overtreding. En omdat hij op scherp stond is Tagliafico er in Turijn niet. Daar tegenover staat de rentree van Mazraoui. "Dus we hebben heel veel opties om het op te vangen op links", zei Veltman.

"Sinkgraven kan daar spelen. Mazraoui kan op links uit de voeten, ik kan op links uit de voeten. Lisandro Magallán heeft er ook weleens gestaan", aldus Veltman, die ook nog erkende dat hij het plekje van Blind centraal kan overnemen en dat Blind dan als linksback opgesteld kan worden. Opties genoeg voor coach Erik ten Hag, die komend weekend tegen Excelsior in elk geval rechtsachterin een keuze moet maken tussen Mazraoui en Veltman. "Nous is niet meer geschorst, we gaan kijken wie er speelt."

Fitheid
Met twee hele wedstrijden in de benen is het goed denkbaar dat Ten Hag voor Mazraoui kiest, al viel de vermoeidheid na het duel met Juventus nog mee bij Veltman. "Het was niet de zwaarste wedstrijd om te spelen", merkte de rechtsback, die een zeer ruime voldoende scoorde. "Maar in het laatste kwartier werd het wel slordig, dan sluipt vermoeidheid bij de hele ploeg erin. Niet dat je helemaal niet meer kan, maar wel vermoeidheid."

Onder de streep was Veltman blij met zijn rentree in de basis van de Champions League. "Ik had één slordige bal op Frenkie, die hij zelf kon herstellen gelukkig. Ik zoek hem vaak, negen van de tien ballen gaan wel goed. Maar die ene bal, dat soort kansen loeren zij wel op", wist Veltman, die na het duel leuke berichtjes kreeg. Na zo'n zware blessure is een Champions League-duel toch weer bijzonder. "Je wilt jezelf laten zien en de felheid tonen die ik ook voor mijn blessure had. Al met al mag ik tevreden zijn, al blijf ik kritisch."

Afstandsschoten 
Vermoedelijk met Veltman - ongeacht in welke rol, rechts links of centraal achterin - moet Ajax minimaal één doelpunt maken om de halve finale van de Champions League te kunnen bereiken. "Ik verwacht dat Juventus dan meer de bal zal hebben", zei Veltman over de return. "Zij zakken In, staan heel compact. Wij krijgen kansen via onze afstandsschoten, dan moet je ook een beetje geluk hebben."

Dat geluk had Veltman in zijn afronding niet, want de back kreeg nog enkele kansjes van afstand. "Maar ik kwam telkens net niet lekker uit met mijn passen om echt goed te kunnen schieten", aldus de back, die kon leven met het gelijkspel (1-1). "Zij scoren voor de rust op een heel gunstig moment, wij na de pauze. Daarna hebben we weinig extreem grote kansen gehad, zij raken een keer de paal. Al met al is 1-1 wel terecht."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019