De Ligt fakete blessure: "Anders trapte arbiter er niet in"

De Ligt fakete blessure: "Anders trapte arbiter er niet in"

11 april 2019 – Matthijs de Ligt ging woensdagavond na een klein kwartier al naar de grond, direct nadat keeper Andre Onana een hoekschop van de Italianen had weggewerkt. Terwijl de bal al over de zijlijn ging, bleef de aanvoerder van Ajax met op het oog een (lichte) blessure liggen. Achteraf bleek het euvel echter een stuk minder erg: de verdediger kampte alleen met een losse veter. "Maar ik moest doen afslof ik last had van mijn enkel, anders trapte de scheidsrechter er niet in."Toen De Ligt na het stompen van de bal door Onana naar de grond ging en bleef liggen, werd het serieus even stiller in de Johan Cruijff ArenA. Als er iemand niet onnodig op de grond blijft liggen, is het De Ligt. Man van staal die altijd snel weer opstaat. Frenkie de Jong voelde aan de enkel en aan het scheenbeen van De Ligt, die wel hard naar de grond ging en in de nabijheid was van Onana, en de aanvoerder leek een hoop last te hebben. Maar niets bleek gelukkig minder waar, zo vertelde De Ligt na het duel. "Mijn veter zat los", glimlachte hij over zijn actie na een kwartier.

En omdat Juventus mocht ingooien, kon hij zelf de veter niet strikken. Dan was het spel gewoon verder gegaan en dus ging De Ligt naar de grond met 'pijn' aan zijn enkel. "Anders trapte de scheidsrechter er nooit in", zei hij. En dat was ook de reden dat ploeggenoot De Jong kwam helpen om het geheel weer vast te maken. Al was het overigens uiteindelijk Lasse Schöne die weer een dubbele knoop legde in de veters van De Ligt. 

Cristiano Ronaldo
Geen blessure dus voor De Ligt en dat gold ook voor zijn opponent Cristiano Ronaldo, die lang een twijfelgeval was voor de kwartfinalewedstrijd. De Ajax-verdediger merkte echter dat de Portugees helemaal fit was. "Anders trek je niet zo'n sprint zoals bij zijn doelpunt", wist hij. "We verloren een duel op het middenveld, Ronaldo zet een enorme sprint in en komt vrij. Wie de schuldige was van die goal? Niemand, je moet weer door."

En Ajax reageerde, want direct na de rust werd het gelijk via David Neres. Het was een van de weinige aanvallen dat de Amsterdammers er echt doorheen combineerden achterin bij Juventus. De Oude Dame stond op z'n Italiaanse te verdedigen. De Ligt: "Zij spelen heel georganiseerd en plooien telkens terug. Daardoor kregen we veel ruimte voor de afstandsschoten, ik denk dat we er wel een stuk of twaalf hebben gehad. Schoten van afstand genoeg, daar liggen de mogelijkheden." 

Return in Turijn
Want die kansen zal Ajax ook krijgen in de return in Turijn, beseft De Ligt, die 1-1 niet per se een goed resultaat vindt. "Maar het is wel beter dan we tegen Real Madrid behaalden", weet hij. "We hebben kansen gecreëerd en weer bewezen dat we goed kunnen spelen tegen Europese topploegen. Maar uiteindelijk is het een gelijkspel en het gaat om het winnen. Nu moeten we sowieso scoren in Turijn."

Alleen tegen Dinamo Kiev lukte dat Ajax in de Champions League vooralsnog niet dit seizoen: in dat duel werd bovendien een penalty gemist. De Ligt, die het woensdagavond niet de moeilijkste CL-pot vond tot dusver ("Dat was, hoe gek het ook klinkt, Benfica"), blijft vertrouwen in een goede afloop van de return. "We weten dat we altijd kunnen scoren. In de rust zeiden we ook: onze kansen komen nog wel. En dat bleek."


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019