Ten Hag ziet kansen voor Ajax in Turijn: "Er zit nog van alles in"

10 april 2019, 23:50

Erik ten Hag is zeer te spreken over de wijze waarop Ajax zich woensdagavond staande heeft gehouden tegen Juventus. De trainer van de Amsterdammers had van tevoren niet meteen voor 1-1 getekend, maar is niet ontevreden met de uitslag. De remise biedt Ajax perspectief voor de return in Turijn, weet ook Ten Hag.

Ajax incasseerde voor rust de 0-1 van Cristiano Ronaldo en kwam meteen na de theepauze op gelijke hoogte door een doelpunt van David Neres. "1-1 is niet de uitslag waar je direct op hoopt, maar het is wel een resultaat", luidt de eerste reactie van Ten Hag in gesprek met Veronica. "In heel grote fases van de wedstrijd waren we uitstekend aan de bal. Juventus had ontzettend veel moeite om druk op ons uit te oefenen. We bleven geduldig aan de bal en speelden kansen uit. Met schoten van Hakim Ziyech en Donny van de Beek kregen een paar heel goede mogelijkheden."

Ten Hag zag in de praktijk dat Juventus levensgevaarlijk is als er fouten gemaakt worden. "Dan schakelen zij geweldig om. Dat zag je bij het breedteballetje van Joël Veltman, dat uitstekend werd gecorrigeerd door Frenkie de Jong. Ook de goal voor rust is daar een voorbeeld van. We wandelden even op het middenveld en dan gaat het razendsnel. Dat soort foutjes kun je je niet veroorloven."

Hoewel Ajax met een achterstand de rust in ging, was Ten Hag niet ontevreden over de eerste helft. "We hadden goed de druk erop. Dan zie je dat ze fouten maken, dat werd meteen de 1-1. Ik denk dat we daarna een fase hadden dat we de druk erop hielden en goed aan de bal waren. Toen kregen we kleine mogelijkheden", aldus de trainer, die een kwartier voor tijd Jurgen Ekkelenkamp inbracht voor Lasse Schöne. "Lasse zat er doorheen en dan zoek je een middenvelder die tegen Rodrigo Bentancur en Miralem Pjanic kan spelen, het loopvermogen heeft en nog wat naar voren kan doen. Hij was er een keer dichtbij", doelt Ten Hag op de kans die de negentienjarige middenvelder een paar minuten voor tijd kreeg.

Lees ookDe Ligt: "We staan niet voor niets in de kwartfinale"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen