FC Barcelona kan halve finale ruiken na zege bij United

10 april 2019, 23:10

FC Barcelona heeft zonder te imponeren een grote stap gezet naar de halve finale van de Champions League. De Catalanen boekten een minimale zege op bezoek bij Manchester United (0-1). Luke Shaw werd als maker van een eigen doelpunt de schlemiel aan Engelse zijde.  

Het bereiken van de laatste vier wordt ook weer eens tijd voor Barça. In de laatste drie jaar strandde Barcelona telkens in de kwartfinales. Achtereenvolgens boog het voor Atlético Madrid, Juventus en AS Roma. Tegen Manchester United moest het dan een einde maken aan die reeks.

Maar de Catalanen begonnen, net als de thuisploeg, aarzelend aan het duel. De toon werd wel gezet met twee harde overtredingen binnen één minuut. Eerst was het Sergio Busquets die een harde tackle inzette en daarna gleed Ashley Young van achter door op Phillippe Coutinho. De kaarten bleven toen vooralsnog op zak. Het was Barcelona dat de schroom als eerste van zich afgooide. Dat leverde ook meteen een doelpunt op. Lionel Messi speelde zichzelf goed vrij en zag dat Luis Suarez aan de zijkant van het doel stond. De Uruguyaan wilde de bal op de inlopende Coutinho geven, maar Luke Shaw werkt de bal ongelukkig in eigen doel.

United moest een tik verwerken, maar herpakte zich langzaam en drukte Barcelona bij vlagen naar achteren. Tot echte kansen leidde het nog niet en Barcelona kwam via Coutinho bijna op 0-2. Luis Suarez kreeg opeens erg veel vrijheid en bezorgde de bal bij Coutinho. Die aarzelde niet en schoot hard op goal. David de Gea kon echter redding brengen. Nadat Busquets ontsnapte aan zijn tweede gele kaart - hij duwde Paul Pogba naar de grond - kreeg United een grote kans op de 1-1. Marcus Rashford gaf een afmeten voorzet op Diogo Dalot. De Portugese verdediger kopte de bal echter helemaal verkeerd in.

Barcelona liet United verder in de wedstrijd groeien door slap te beginnen aan de tweede helft. The Mancunians dwongen meer kansen af en waren een aantal keer dichtbij de 1-1. De grootste mogelijkheid was voor Rashford. Nadat Ter Stegen een inzet maar half verwerkte, kon de spits uithalen. Hij raakte de bal echter helemaal verkeerd. Hoewel Barça niet groots speelde, kreeg het toch kansen. Zo ontsnapte Suarez aan de aandacht van de defensie van United. De aanvaller schoot echter te wild in het zijnet. Langzamerhand vloeide de krachten weg bij Manchester United. Barcelona koesterde het belangrijke uitdoelpunt en kan de halve finale nu ruiken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen