Gisteren gemist: Ajax gelijk tegen Juventus, Barcelona zegeviert

11 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 10 april.

Ajax overleeft doelpunt Ronaldo en houdt hoop op halve finale

Ajax heeft woensdag in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Juventus. Cristiano Ronaldo opende vlak voor rust de score, maar de thuisploeg kwam door een goal van David Neres direct na de theepauze op gelijke hoogte. Door de remise heeft Ajax een redelijk goede uitgangspositie voor de return én het Nederlandse voetbal een goede dienst bewezen.

Dankzij Ajax heeft Nederland rechtstreeks CL-ticket terug

Ajax heeft het Champions League-ticket voor Nederland veiliggesteld. Door de remise van de Amsterdammers tegen Juventus (1-1) plaatst de landskampioen van 2020 zich, naar alle waarschijnlijkheid, direct voor de groepsfase van het miljardenbal. Nederland bezet nu definitief de elfde plaats op de coëfficiëntenlijst.

Tagliafico gaat op de bon en moet return tegen Juventus missen

Ajax mist Nicolas Tagliafico in de return tegen Juventus. De Argentijn stond op scherp en kreeg dinsdag een gele kaart voor een overtreding op Joao Cancelo. De overtreding bleek onnodig, want Carlos del Cerro stond op het punt te fluiten voor een overtreding van Rodrigo Betancur op David Neres.

FC Barcelona kan halve finale ruiken na zege bij United

FC Barcelona heeft zonder te imponeren een grote stap gezet naar de halve finale van de Champions League. De Catalanen boekten een minimale zege op bezoek bij Manchester United (0-1). Luke Shaw werd als maker van een eigen doelpunt de schlemiel aan Engelse zijde. 

Kökcü tekent bij: "Het volgende doel is een vaste basisplaats"

Orkun Kökcü heeft woensdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2023 bij Feyenoord houdt. In een eerder stadium hadden de speler en club al een mondelinge overeenkomst bereikt over een nieuwe verbintenis. "Het volgende doel is een vaste basisplaats", aldus de achttienjarige middenvelder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen