Fiorentina slaat terug naar Pioli: "Club in lastige situatie gebracht"

10 april 2019, 21:39

Fiorentina is boos op Stefano Pioli, die na zijn vertrek bij de Italiaanse club heeft uitgehaald naar zijn voormalig werkgever. De 53-jarige trainer stapte dinsdag op en deed dat - naar eigen zeggen - niet helemaal vrijwillig. Fiorentina denkt daar echter anders over.

"Mijn professionele en menselijke kwaliteiten zijn in twijfel getrokken. Ik heb altijd mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik voel mij met tegenzin gedwongen om te vertrekken", zei hij tegen persbureau ANSA. Daarmee doelde Pioli op een verklaring van Fiorentina, uitgebracht na het verloren duel met Frosinone (0-1). De club riep toen op tot eenheid, wat Pioli op een andere manier interpreteerde.

'We beschouwen Stefano Pioli als een gerespecteerd persoon die zich altijd correct heeft gedragen, tot gisteren. We vinden zijn houding onbegrijpelijk en niet te rechtvaardigen. Hij heeft de club in een onverwachte en lastige situatie gebracht', reageert Fiorentina op de aantijgingen van Pioli. 'De verklaring was bedoeld om op te roepen tot eenheid zonder iemand te beschadigen of in diskrediet te brengen. Zijn ontslag heeft niets te maken met de verklaring. De eerste die ervan wist, was de trainer. Nu moeten we vooruitkijken en ons focussen op het behalen van de sportieve resultaten.'

Als opvolger van Pioli stelde Fiorentina woensdag Vincenzo Montella aan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen