Fiorentina handelt razendsnel en stelt Montella aan

10 april 2019, 17:46   Bijgewerkt: 10 april 2019, 21:34

Fiorentina's zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer heeft niet lang geduurd. Vincenzo Montella is aangesteld als opvolger van Stefano Pioli, die dinsdag de eer aan zichzelf hield en opstapte. Montella, die tussen 2012 en 2015 ook al trainer van Fiorentina was, heeft zijn handtekening gezet een contract voor twee jaar.

Montella stapt in bij een club die zich in een vormcrisis bevindt. De Italiaanse club won slechts één van de laatste elf wedstrijden en is terug te vinden op de tiende plaats in de Serie A. Pioli besloot dinsdag op te stappen omdat hij zich niet serieus genomen voelde door de clubleiding. "Mijn professionele en menselijke kwaliteiten zijn in twijfel getrokken. Ik heb altijd mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik voel mij met tegenzin gedwongen om te vertrekken", zei hij tegen ANSA.

Montella is een bekende naam in het voetbalwereldje. Als aanvaller maakte hij bij onder meer Sampdoria en AS Roma furore. Als trainer had hij AS Roma, Catania, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan en Sevilla onder zijn hoede. Bij laatstgenoemde club werd hij ongeveer een jaar geleden ontslagen.

Denk jij dat Ajax een punt pakt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen