Wiegman houdt slag om de arm over Van der Gragt en Pelova

Wiegman houdt slag om de arm over Van der Gragt en Pelova

10 april 2019 – Sarina Wiegman heeft in haar WK-selectie een plekje ingeruimd voor Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova. De speelsters kampen met blessures, maar zijn - zoals het nu lijkt - tijdig hersteld voor de eindronde in Frankrijk. De bondscoach houdt echter nog wel een slag om de arm.Wiegman gaat ervan uit dat zowel Van der Gragt als Pelova op tijd fit is. "Maar dat moet nog wel blijken. Zij zijn nu in verschillende fases van hun herstel. Stefanie heeft alweer een week met de groep meegetraind, Viktoria revalideert in Zeist en dat ziet er goed uit. Maar zij zal dadelijk - net als Stefanie - wel moeten laten zien dat ze op het niveau zit waar ze op zat op het moment dat ze geblesseerd raakte", vertelt de bondscoach aan OnsOranje.

Wiegman heeft 23 speelsters blij gemaakt, maar ook een aantal moeten teleurstellen. "Dat zijn de minder leuke dingen van het coachschap, maar die horen er wel bij. Dat probeer je zo goed mogelijk te communiceren en daar komt wel wat emotie bij natuurlijk", aldus de bondscoach. "Eerst hebben we gesproken met de spelers die wel mee op trainingskamp waren, maar niet bij de 23 zitten. Die konden dan rustig naar huis gaan. Vervolgens heb ik de groep bij elkaar gehaald en hebben we het feestelijk bekendgemaakt met een mooie video."

Over iets meer dan een maand komt de groep weer bij elkaar en begint de voorbereiding op het WK in Frankrijk. Niet iedereen zal zich echter direct op 13 mei melden. "Spelers eindigen op verschillende momenten bij hun club. Sommigen zitten nog in de Champions League of in de beker. Afhankelijk van die resultaten zullen spelers op verschillende momenten instromen op de trainingskampen."

Als Tadic én Ziyech een doelpunt maken namens Ajax, win je bijna negen keer je inzet terug bij TOTO!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020