De tops en flops van de eerste kwartfinales in Champions League

De tops en flops van de eerste kwartfinales in Champions League

10 april 2019 – Aan de vooravond van Ajax - Juventus blonken er alvast Nederlanders uit. Björn Kuipers en consorten leidden ook daadwerkelijk Tottenham Hotspur - Manchester City in goede banen, op Anfield heerste Virgil van Dijk als vanouds. Maar de eerste twee kwartfinales van de Champions League leverden meer voor op voor de tops en flops.Tops

1. Team Kuipers
In het gloednieuwe stadion van Tottenham Hotspur gaf Björn Kuipers zijn visitekaartje af. Hij en zijn assistenten oogsten over het algemeen lof voor hun optreden. De supermarkteigenaar zag in de beginfase wel een handsbal van Danny Rose over het hoofd, maar werd gered door videoscheidsrechter Danny Makkelie. Dat maakte de teamprestatie van Team Kuipers compleet.

2. Lloris penaltykiller
Hugo Lloris ontpopt zich dit seizoen tot penaltykiller. De doelman van Tottenham Hotspur stopte in de dertiende minuut de strafschop van Sergio Agüero. Het maakte de Fransman man of the match. Voor Lloris was het al de derde penalty dit seizoen die hij uit zijn doel hield. In de North Londen Derby voorkwam hij een nederlaag door de strafschop van Pierre-Emerick Aubameyang te keren en ook Jamie Vardy beet zich al stuk op Lloris.

3. Roberto Firmino
Roberto Firmino is van onschatbare waarde voor Liverpool. Gisteren gaf de Braziliaan de assist op Naby Keïta en nam hij zelf de 2-0 tegen FC Porto voor zijn rekening. Dat levert een bijna unieke statistiek op voor Firmino: sinds de start van vorig Champions League-seizoen is hij bij twintig doelpunten van Liverpool in het miljardenbal (56 in totaal) betrokken geweest. Met Cristiano Ronaldo (betrokken bij 24 doelpunten) is er echter altijd een baas boven baas, maar Firmino is een meer dan goede tweede.

4. Tottenham Hotspur Stadium
Hoewel de oplevering van het nieuwe stadion veel te lang duurde, mag Tottenham Hotspur trots zijn op hun nieuwe onderkomen. De hele wereld zag gisteravond Spurs aan het werk in de fonkelnieuwe en sfeervolle voetbaltempel. Wellicht dat we hier straks Ajax in de halve finale aan het werk gaan zien.


Flops

1. Mohamed Salah
Liverpool - FC Porto gaat niet de boeken als de wedstrijd van Mohamed Salah. De Egyptenaar wilde te vaak voor eigen succes, maar dat leverde hem weinig op. Zeven keer waagde Salah een poging op doel, slechts één keer gebeurde dat ook daadwerkelijk tussen de palen. Salah ging bovendien zijn boekje te buiten door zijn voet op het been van Danilo Pereira te zetten. Gek genoeg kreeg hij zelfs geen geel voor deze dwaze actie.

2. Spaanse arbitrage
Waar Team Kuipers met een dikke voldoende uit Londen vertrok, heeft de Spaanse arbitrage van Liverpool - FC Porto stof tot nadenken. Noch arbiter Antonio Mateu Lahoz, noch zijn assisterende VAR José Maria Sanchez nam de grove overtreding van Salah waar. Hier had de videoscheidsrechter in moeten grijpen, maar deed hij dat tot ieders verrassing niet. Deed hij soms een uitgestelde siësta?

3. Sergio Agüero
Een penalty missen overkomt de besten, maar een strafschop zo inschieten? Agüero schoot de bal slap en onvoldoende naar de rechterhoek. Tegenover penaltykillers als Lloris is het dan vragen om problemen. De misser kwam Agüero en Manchester City duur te staan. Het kan zomaar het verschil worden tussen uitschakeling en een plekje bij de laatste vier.

4. Marega 
Moussa Marega maakt in de Champions League faam als doelpuntenmaker van FC Porto. Zes keer liet de man uit Mali het netje bollen. Marega was on fire, maar liet dat gisteren op Anfield na. Twee keer vrij voor Alisson Becker faalde hij Marega kreeg weliswaar de complimenten voor zijn veldspel, maar gaat voetbal uiteindelijk altijd om het maken van doelpunten.

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019