Ten Hag succesvol met Ajax: "Aanhaken bij Europese top"

10 april 2019, 08:45

De Europese campagne van Ajax is vooralsnog fantastisch en een gevolg van de koers die is ingezet door de club. Volgens Erik ten Hag is er afgelopen zomer een goede basis gelegd voor een vruchtbaar seizoen.

Met enkele gerichte aankopen versterkte Ajax de selectie. "We hebben goed samengewerkt met de staf, directie en raad van commissarissen. We hebben uiteindelijk dezelfde belangen; Ajax wil aanhaken bij de Europese top", vertelt hij aan De Telegraaf. "Maar met de ontwikkelingen in Europa moesten we wel dingen anders gaan doen. De financiële verhoudingen zijn steeds verder uit elkaar gegroeid tussen top- en kleinere competities. De uitgangspunten moesten hier worden losgelaten om enigszins competitief te kunnen zijn. Want anders is het onmogelijk om te kunnen aanhaken, zoals wij willen. Dus is het goed dat de grenzen zijn opgerekt, zonder dat we financieel zijn gaan concurreren met ploegen als Real en Juventus. Dat is een utopie."

Ten Hag beseft dat het succes van Ajax ook gevolgen gaat hebben. In de zomer zal er door andere clubs getrokken worden aan de Ajacieden. "We zullen in zekere zin moeten bouwen, ja. Dat is een krachttoer, waar ik vertrouwen in heb", zegt de trainer. "Er gaan sleutelspelers vertrekken. In deze tijd kun je een ploeg als de onze niet meerdere jaren bij elkaar houden. Doorselecteren is daardoor onmogelijk. Maar we willen de selectie kwalitatief op peil houden. Dat we Razvan Marin al binnen hebben is daar een mooi voorbeeld van. Het signaal dat André Onana gaf (bijtekenen tot medio 2022 en zeker nog een jaar bij Ajax blijven, red.) is ook een goed bericht voor komend jaar. En zo zijn er meer voorbeelden. Ajax voegt daarmee de daad bij het woord. Uiteindelijk gaat het erom met Ajax de komende jaren Europa-proof te blijven."

Denk jij dat Ajax voor een stunt zorgt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen