De Roon helpt Ajax: "Druk zetten en met lef spelen"

10 april 2019, 07:47   Bijgewerkt: 10 april 2019, 08:28

Als iemand weet hoe Juventus af te stoppen is, dan is het Marten de Roon. De middenvelder van Atalanta Bergamo won dit seizoen met 3-0 van de topclub in de Italiaanse beker en geeft aan hoe Juventus het beste te bestrijden is.

In de Coppa Italia won Atalanta met 3-0, terwijl de ploeg in de competitie ook een keer gelijkspeelde tegen Juventus. "Druk zetten, met lef spelen en Ronaldo zo ver mogelijk van je eigen doel houden", legt De Roon uit in gesprek met de NOS. "Wij hebben toen geprobeerd Juventus te overrompelen, door druk te zetten, op grote delen van het veld een-op-een te spelen en risico te nemen. Daar kwam na ruim een half uur ook onze eerste goal uit. We veroverden de bal en hadden een vrije doorgang naar het doel."

De Roon kreeg tijdens de afgelopen interlandperiode vragen van Ajacieden over het duel van vanavond. "Uiteraard vroegen ze me naar Juve. Maar het was wel voor het eerst in veertien jaar dat we een keer van ze wonnen, dus ik heb ook niet de magie in handen hoe je Juventus moet verslaan. Ik kon wel vertellen hoe wij het op onze manier hebben gedaan en waar er wat te halen valt. Met de juiste instelling en wat geluk zie ik namelijk wel kansen voor Ajax. Dat heb ik die jongens ook gezegd: niets is onmogelijk. Met veel lef spelen, doordekken, erin geloven en er vol voor gaan. En dan hopen dat het balletje goed valt. Tegen Real Madrid deed Ajax dat ook zo."

Als Tadic én Ziyech een doelpunt maken namens Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen