ADO-directeur: "Er hadden hier doden kunnen vallen"

9 april 2019, 16:54

ADO Den Haag uit in een officiële reactie zijn boosheid over de vondst van een handgranaat bij het supportershome. De omgeving van het Cars Jeans stadion moest worden afgezet, zodat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) het explosief onschadelijk kon maken. "In eerste instantie schrok ik vooral van het incident, maar de schrik heeft inmiddels plaatsgemaakt voor boosheid en onbegrip", zegt algemeen directeur Mattijs Manders.

"Het is natuurlijk onacceptabel en weerzinwekkend dat een onverlaat tot een dergelijke daad komt", vervolgt Manders op het clubkanaal van de Residentieclub. "Dagelijks passeren tientallen voetgangers en fietsers ons supportershome, inclusief schoolgaande jeugd. Als je beseft wat hier had kunnen gebeuren, dan krijg je koude rillingen. Dat gaat ieder besef te boven en elke norm te buiten. Er hadden hier gewonden, of nee erger, doden kunnen vallen."

De politie heeft de zaak nu in onderzoek. "Dat onderzoek kan mij niet snel genoeg gaan. Dit heeft helemaal niks met voetbal te maken. Ik hoop dat de politie de daders snel te pakken heeft. Ik ga verder niet speculeren over wie hier verantwoordelijk voor gehouden kan worden. Dat is zinloos op dit moment en laat ik liever over aan de experts. Ik wil langs deze weg alleen maar mijn afkeer en verontwaardiging uitspreken. Ik keur alle vormen van geweld af en ben van mening dat er nu weer een grens is overschreden. Dit kan echt niet."

Lees ook: Maat vol na vondst granaat bij ADO: "Gewoon doodsbedreiging"

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen