Ten Hag wil grenzen verleggen en hoopt op Ronaldo: "Daagt uit"

Ten Hag wil grenzen verleggen en hoopt op Ronaldo: "Daagt uit"

9 april 2019 – Ajax moet tegen Juventus zijn grenzen verleggen. Die conclusie trok Erik ten Hag dinsdag op de persconferentie. Bijkomend voordeel voor de Amsterdammers is dat de Italianen Giorgio Chiellini missen. Wel is Cristiano Ronaldo waarschijnlijk inzetbaar, maar vindt Ten Hag dat geen probleem."De uitdaging voor ons wordt steeds zwaarder, de lat komt weer hoger te liggen", blikt de Ajax-trainer vooruit. "We hebben vaak onze grenzen verlegd, dat zal morgen (woensdag, red.) ook weer moeten om Juventus te verslaan. Zij hebben zo'n ervaren ploeg, met een geslepen trainer. Wij moeten op alles voorbereid zijn, de wedstrijd goed lezen en daarop anticiperen. Tegen Bayern München en Real Madrid tikten we een ongelooflijk hoog niveau aan. Nu spelen we tegen een andere ploeg uit een andere land met een andere cultuur. Daar moeten wij op inspelen, maar binnen onze eigen stijl."

Juventus beschikt niet over Chiellini, die in het hart van de defensie van grote waarde is. "Maar Juventus heeft een brede selectie met mogelijkheden om dit op te vangen. Al zal Chiellini met zijn ervaring en geslepenheid altijd een gemis zijn", aldus Ten Hag. Daarentegen lijkt Ronaldo inzetbaar bij de Oude Dame. "Wij willen tegen de besten spelen. Dat daagt uit en gaan we niet uit de weg. Het is fantastisch om tegen een speler als Ronaldo te spelen."

Laagste budget
Van de laatste acht in de Champions League heeft Ajax het laagste budget, beseft Ten Hag. "De financiële verhoudingen zijn totaal veranderd. Voor clubs uit een relatief klein voetballand is het vele malen moeilijker om in deze fase actief te zijn. Het lukt Portugal en nu ook Nederland. Verder zijn er geen andere landen die zich kunnen meten met de grote clubs. Voor de Champions League is het niet goed dat ieder jaar dezelfde clubs in de kwartfinale en halve finale staan. Voetbal moet uit verrassingen blijven verstaan, mooi dat wij daar voor kunnen zorgen."

Als Tadic én Ziyech een doelpunt maken namens Ajax, win je bijna negen keer je inzet terug bij TOTO!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020