Miedema omarmt VAR: "De meest eerlijke manier in het voetbal"

9 april 2019, 10:51

Vivianne Miedema juicht de videoscheidsrechter. Tijdens Nederland - Chili debuteert de VAR dinsdagavond in het internationale vrouwenvoetbal. Dit dient als voorproefje voor het WK, waar de videoref ook van de partij is. "Het is de meest eerlijke manier in het voetbal", vindt Miedema.

"Af en toe denk ik ook wel eens als ik voor de tv zit van: goh, moet dit nou zes minuten duren", zegt de Hoogeveense in het Dagblad van het Noorden. "Maar uiteindelijk ga je misschien wel van zestig procent juiste scheidsrechterlijke beslissingen naar negentig procent toe."

Snellere besluitvorming draagt Miedema dan ook aan als verbeterpunten van de video-assistent. "Maar de VAR is natuurlijk maar net ingevoerd. Het zal altijd wel even duren, maar er zullen wel momenten zijn dat het soepeler en sneller kan lopen", aldus de spits, die geen voorstander is van zogenaamde challenges. "Dan krijg je één keer gelijk en daarna bij een foute beslissing niet meer, omdat de VAR dan niet meer mag worden ingezet. Ik hoop dat op het WK alles vlot verloopt, maar het is sowieso goed dat de VAR er is."

Denk jij dat Ajax een punt pakt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen