Gözübüyük: één echte fout gemaakt bij Vitesse - PSV

Gözübüyük: één echte fout gemaakt bij Vitesse - PSV

9 april 2019 – Serder Gözübüyük kreeg afgelopen weekend veel kritiek over zijn functioneren bij Vitesse – PSV, maar de scheidsrechter vindt met terugwerkende kracht dat hij weinig fouten gemaakt heeft tijdens die wedstrijd. Leonid Slutsky ging na het duel helemaal los op het optreden van de arbiter, zelf oordeelt dat hij alleen bij de teruggedraaide strafschop anders had moeten ingrijpen. Daar had Vitesse een indirecte vrije trap verdiend. 

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Vanuit mijn positie leek het erop dat het in het strafschopgebied gevaarlijk spel was van PSV-speler Gaston Pereiro en hij met zijn schoen het hoofd van Matus Bero raakte", zei hij over het waarom hij een strafschop gaf. Hij werd gecorrigeerd door de VAR: volgens hem was er géén contact en dus draaide Gözübüyük de penalty terug en gaf een scheidsrechtersbal. "Fout. Dat moet namelijk bij gevaarlijk spel zonder contact." Het had een indirecte vrije trap moeten zijn voor de thuisploeg.

Verder blijft de scheidsrechter achter zijn genomen beslissingen staan. Dus ook achter de penalty die Hirving Lozano kreeg. "Als je zo uitkomt als Vitesse-keeper Remko Pasveer, neem je een groot risico. Als je de bal mist en de aanvaller raakt, is het een overtreding. Achteraf zag ik ook dat PSV-aanvaller Lozano makkelijk naar de grond ging. Maar dat doet niet ter zake", aldus de arbiter, die ook achter de tweede strafschop van PSV staat.

"Lozano brak door en Vitesse-speler Maikel van der Werff ontnam hem een scoringskans. Hoewel de overtreding buiten het strafschopgebied werd ingezet, ging die door binnen de lijnen. Een strafschop en rood, omdat het geen 'voetbalovertreding' was, zoals wij dat noemen", zei Gözübüyük, al erkende hij dat het een moeilijk duel was. "Tegenover de kritiek van de heer Slutsky staan in elk geval ook positieve reacties."

Lees ookGözübüyuk en Slutsky kibbelen verder met elkaar

gerelateerd