Gözübüyuk en Slutsky kibbelen verder met elkaar

Gözübüyuk en Slutsky kibbelen verder met elkaar

8 april 2019 – Serdar Gözübüyuk verbaast zich zeer over de tirade van Leonid Slutsky. Beide mannen kwamen maandag aan het woord in Peptalk, waar Gözübüyuk via Facetime inbelde en Slutsky aan tafel zat. De trainer van Vitesse liet weten dat hij vooral antwoord wilde op zijn vragen over beslissingen in competitieduel met PSV, maar die niet kreeg.

"Ik zat met klapperende oren te luisteren naar wat deze trainer zei", zegt Gözübüyuk in het programma van Ziggo Sport. "Hij noemde ook allerlei dingen in een persconferentie. Dan denk ik dat ik bij een andere wedstrijd ben geweest."

Gözübüyuk: "Gelukkig wordt alles opgenomen van begint tot eind, ook richting de kleedkamer. Met deze trainer heb ik geen woord gesproken. Laat staan dat hij mij wat heeft gevraagd. Ook hoorde ik de onzin dat ik geen handen geef. Voor de wedstrijd heb ik met Frank Snoeks, Leo Driessen, Bryan Linssen gesproken en zelfs de assistent van Vitesse kwam naar ons toe. Ik heb hem keurig een handje gegeven."

Slutsky kreeg de indruk dat de arbiter niet wilde praten. "Aan de lichaamstaal zie je heel duidelijk of iemand dat wil. Het gaat mij niet om Linssen of mijn assistent. Maar om mijzelf. Ik stond op drie meter afstand, ik heb gewacht tot ik hem een hand kon geven. Uit je lichaamstaal moet wel blijken of je wilt praten. Daaruit sprak: hou je mond, ik hoef je niet te spreken. Lichaamstaal is soms duidelijker dan gesproken taal."

Volgens de scheidsrechter doet Slutsky aannames. "Iedereen snapt toch wel dat we door alle emotie naar de kleedkamer lopen. Dan komt hij toch even daar toch even naartoe? Dan kunnen we alles keurig uitleggen. Waarom moeten zulke dingen voor de camera?"

Vragen
Slutsky heeft nog steeds vragen over beslissingen van Gözübüyuk. "In die zin is er niets veranderd. Niemand heeft mij uitleg gegeven. Ik heb respect voor alle scheidsrechters, zij hebben een moeilijke baan. Ik houd dezelfde vragen. Na een wedstrijd ben je emotioneel en speelt adrenaline een rol. Bij andere scheidsrechters is een goed gesprek altijd mogelijk. Gisteren heb ik ook gezegd dat het niveau van scheidsrechters in de Eredivisie hoog is. Maar als ik weet dat hij ons gaat fluiten, word ik wel zenuwachtig. Drie wedstrijden achter elkaar ging hij bij ons in de fout."

Gözübüyuk vindt Slutsky te ver gaan. "De rest is aan de aanklager. Als we praten over respect, heb ik dingen gehoord die totaal niet kloppen. Ik kom met alle liefde bij Vitesse, het is een prachtige club, maar dit vind ik onaanvaardbaar."

gerelateerd