Wiegman: "Natuurlijk willen wij oefenen tegen toptienlanden"

8 april 2019, 19:45

Het liefst oefenden de Oranjevrouwen tegen toplanden, maar speelt het deze dagen tegen minder goden. De Europees kampioen trof vrijdag Mexico, de nummer 22 van de wereld en speelt dinsdag tegen nummer 48 Chili. "Natuurlijk willen wij graag tegen toptienlanden spelen", bekent bondscoach Sarina Wiegman.

"Maar dat was nu eenmaal moeilijk te organiseren, ook met het oog op het WK. En we vonden het belangrijk om te oefenen tegen tegenstanders die niet uit Europa komen. Daar krijgen we op het WK ook mee te maken", citeert de NOS Wiegman. "En wij verwachten dat Chili beter is dan Mexico, ook al staan ze lager op de wereldranglijst. Chili heeft zich voor het eerst geplaatst voor het WK en hebben veel vaardige speelsters die in Spanje actief zijn."

De laatste oefenwedstrijd vóór het WK speelt Oranje tegen Australië, de nummer zes op de FIFA-ranking. De Oranjeleeuwinnen spelen op zaterdag 1 juni in Eindhoven tegen de Matildas. Tien dagen later begint het wereldkampioenschap tegen Nieuw-Zeeland. Al na de wedstrijd van dinsdag tegen Chili maakt Wiegman haar WK-selectie bekend. "Het belangrijkste is dat we op 11 juni volledig voorbereid zijn en de speelsters fit willen hebben. Ik vind iedere wedstrijd belangrijk. Iedere wedstrijd is een meetmoment, maar uiteindelijk is de keuze natuurlijk niet op een moment gebaseerd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen