Hateboer versloeg Juventus dit seizoen en geeft ook Ajax kans

8 april 2019, 12:55   Bijgewerkt: 8 april 2019, 14:20

Hans Hateboer won dit seizoen met 3-0 met Atalanta Bergamo van Juventus in de Coppa Italia en schakelde de Oude Dame uit in die competitie en dicht ook Ajax kansen toe. De Amsterdammers staan in de kwartfinale van de Champions League tegen Juve, maar is volgens de verdediger niet kansloos. "Vooral als je aanvallend speelt tegen ze met veel druk naar voren", zegt hij over de speelstijl.

Tegenover ELF Voetbal wordt hem gevraagd naar het geheime recept om Juventus te verslaan. Dat lukte in Italië alleen Atalanta en Genoa dit seizoen. "Ik heb het gevoel dat je vooral met 'pressing' het verschil kunt maken, al heeft Juventus natuurlijk totaal geen zwakheden", weet de Nederlandse back. "Voor ons werkte die strategie echter en ik denk daarom dat Ajax ook een kans maakt om zelfs in de Champions League van ze te kunnen winnen. Het zal echter niet makkelijk worden, maar ook niet onmogelijk."

Oranje

Hateboer is een van de dragende krachten bij Atalanta en werd de laatste keer na het uitvallen van Kenny Tete opgeroepen ook voor het Nederlands elftal. Al was dat mede omdat Daryl Janmaat niet fit was. "Er is veel concurrentie op mijn positie binnen het team. Daardoor zal ik niet altijd geselecteerd worden", is hij realistisch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen