Leeuwinnen oefenen vlak voor het WK nog tegen Australië

8 april 2019, 12:10

De Oranje-Leeuwinnen hebben in Australië een oefenpartner gevonden. In aanloop naar het WK in Frankrijk oefent de ploeg van Sarina Wiegman tegen de Matildas, dat eveneens actief is op het eindtoernooi. Het duel wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven op zaterdag 1 juni - een week voor het wereldkampioenschap.

Dat is het stadion waar op 6 april 2018 een nieuw bezoekersrecord werd gevestigd: iets meer dan 30.000 toeschouwers kwamen destijds af op het WK-kwalificatieduel van Oranje met Noord-Ierland (7-0). Dat record staat nog altijd in de boeken. Het duel is de laatste wedstrijd voor het toernooi in Frankrijk en zal dus een 'uitzwaaiduel' worden.

Australië is een sterk damsvoetballand en was alle WK's - met uitzondering van de eerste - actief. In totaal werd er zes keer eerder tegen die ploeg geoefend, waarvan alleen de laatste ontmoeting werd gewonnen: dat was vorig jaar op de Algarve Cup (3-2). Momenteel staat het zesde op de wereldranglijst en dat is twee plaatsen hoger dan Oranje.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen