Speler van de Week: Pasveer pijnigt ex-broodheer PSV

Speler van de Week: Pasveer pijnigt ex-broodheer PSV

8 april 2019 – Een strafschop veroorzaken, drie doelpunten incasseren en tóch de grote uitblinker zijn. Remko Pasveer kreeg het tegen PSV voor elkaar. De doelman van Vitesse deed zijn oude club pijn door een op een aantal cruciale momenten de Eindhovenaren van scoren af te houden. Zijn sterke optreden levert hem de titel van Speler van de Week van FCUpdate.nl op.

Pasveer zelf zal een paar weken geleden niet hebben gedacht dat hij onder de lat zou staan tegen PSV. De 35-jarige doelman had in de voorbereiding de concurrentiestrijd verloren van Eduardo en dit seizoen op twee bekerpotjes na louter de bank warm gehouden. Een week geleden besloot Leonid Slutsky echter in te grijpen en een keeperswissel door te voeren. Eduardo werd naar de bank verwezen, waardoor Pasveer tot het einde van het seizoen de eerste keuze is.

Net als tegen AZ (2-2) moest Pasveer tegen PSV vaker de bal uit het net vissen dan hem lief was. Voor het eerste tegendoelpunt was hij zelf grotendeels verantwoordelijk. Een paar minuten voor rust haalde de ervaren doelman namelijk Hirving Lozano in het strafschopgebied onderuit - al is Pasveer van mening dat Serdar Gözübüyük onterecht naar de stip wees. De Mexicaanse aanvaller maakte vanaf elf met geen fout en tekende voor de 1-1. Aan de 2-2 van Luuk de Jong en de 3-3 van Lozano kon Pasveer vrij weinig doen.

Ondanks de tegendoelpunten vervulde Pasveer een heldenrol tegen PSV. De in Enschede geboren keeper bleek - met name in de slotfase - een échte sta-in-de-weg. Zo hield hij een paar minuten voor tijd binnen dertig seconden zowel Lozano als Denzel Dumfries van scoren af. Daarnaast keerde hij in de allerlaatste minuut van de extra speeltijd een inzet van Steven Bergwijn. Stond Pasveer niet op de juiste plek, dan was PSV nog steeds de koploper van de Eredivisie geweest.

Voor PSV waren daarmee de druiven enorm zuur. Door een nota bene een oud-speler verloor het de koppositie aan Ajax. Pasveer kan zijn voormalig broodheer alsnog een dienst bewijzen als hij over twee weken net zo keept, wanneer de kersvers koploper op bezoek komt in het Gelredome.

Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd