Spoorboekje: vooruitblikken op Ajax - Juve, eerste kwartfinales

9 april 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 9 april.

Specials

Interview David Endt

Amsterdam loopt langzaam warm voor het Champions League-treffen tussen Ajax en Juventus. Morgenavond is het zover: dan staan de clubs in de Johan Cruijff ArenA tegenover elkaar. Met David Endt, oud-teammanager van Ajax én kenner van het Italiaanse voetbal, blikt FCUpdate.nl vooruit op de kwartfinalewedstrijd.

{image[333644][right-half][]}Juventus heeft in Miralem Pjanic zijn eigen Frenkie de Jong

Wat Frenkie de Jong is voor Ajax, dat is Miralem Pjanic voor Juventus. De 29-jarige Bosniër regisseert het middenveld van de Oude Dame. En dat is ook meteen waar kansen liggen voor Ajax. Als Erik ten Hag een antwoord vindt op het bespelen van Pjanic, ontbreekt het Juventus aan een creatief brein. Samen met Remiqz nemen wij hem verder onder de loep.

Wedstrijden

Nederland - Chili (18.30 uur)

De Oranje Leeuwinnen kunnen voor de laatste keer indruk maken op bondscoach Sarina Wiegman. De dames horen namelijk woensdag wat definitieve WK-selectie wordt en in dat kader wordt het oefenduel met Chili heel belangrijk. Ook is het een duel van een primeur: er is een VAR actief in Alkmaar en dat is voor het eerst ooit bij een vrouwenwedstrijd.

Tottenham Hotspur - Manchester City (21.00 uur)

Het Engelse onderonsje wordt voor Tottenham-trainer Mauricio Pochettino misschien wel de belangrijkstee wedstrijd uit zijn loopbaan, zo erkende de coach. De eerste Champions League-wedstrijd in het nieuwe stadion wordt ook voor Pep Guardiola een cruciale: hoewel hij denkt geen vijf prijzen in een seizoen te kunnen pakken, moet zijn elftal in de Champions League toch echt een keer furore gaan maken. Dan moet Tottenham wel verslagen worden.

Liverpool - FC Porto (21.00 uur)

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum schakelden ruim een jaar geleden FC Porto uit in de achtste finale van de Champions League en dinsdagavond staan ze weer tegenover elkaar, ditmaal een ronde later. Voor The Reds een relatief makkelijke loting, toch zal het ze ongetwijfeld minder makkelijk vergaan dan vorig seizoen. Destijds werd het eerste duel 0-5 voor Liverpool en werd er in de return niet gescoord...

Voetbal op tv

18.30 uur: Nederland - Chili, Veronica, live verslag van de oefeninterland van de Oranjevrouwen

21.00 uur: Tottenham Hotspur - Manchester City, Ziggo Select, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Liverpool - FC Porto, Ziggo Voetbal & Veronica, live verslag van het Champions League-duel

23.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbaltalkshow over afgelopen weekend

02.00 uur: D.C. United - Impact de Montréal, FOX Sports 4, live verslag van MLS-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen