Letschert ging ondanks ban naar Utrecht en bood excuses aan

8 april 2019, 08:30

Timo Letschert was in elk geval tot woensdag niet welkom bij FC Utrecht, na zijn uitbarsting in de pauze tegen ADO Den Haag, maar de verdediger ging toch het terrein op om te praten over zijn tirade. "In eerste instantie richtte ik me op mezelf en de andere jongens. Daarna ontstond er een discussie met de trainersstaf, waarbij ik mijn beheersing verloor. Ik heb niemand aangevallen. Het is alleen verbaal geweest", blikt hij nogmaals terug.

In een eerder stadium had hij op de clubsite van FC Utrecht al zijn excuses aangeboden desondanks wil hij niets van zijn actie goedpraten. Dat is ook de reden dat Letschert baalt van zijn actie en ondanks zijn schorsing op de club tóch kwam aanzetten zondag. "Ik vond het belangrijk eerst naar de technische staf te gaan. Om te laten merken dat ik het niet bij anderen en alleen bij mezelf leg", vertelt hij tegenover [a,https://www.telegraaf.nl/sport/3409024/timo-letschert-ik-heb-me-misdragen,_blank,De Telegraaf]. "Het vervelende vind ik ook dat ik juist een goede klik heb met meneer Advocaat. Qua emotioneel karakter en zelfs qua humor. Ik merkte ook aan de trainer dat hij blij was dat ik er was om het boetekleed aan te trekken."

Tegenover de hele groep bood hij zijn excuses aan. "Het moest van diep komen, want zo'n boodschap uit het hart voor een hele groep is niet makkelijk", legt hij uit. "Ik ging in mijn emotie over de grens van het toelaatbare en dat besef ik nu ook goed. Ik hoor en lees nu allerlei verhalen, maar wil wel even ontkrachten dat het een ruzie met de trainer was."

En dus gaat de huurling hulp zoeken. "Ik ben van mezelf geschrokken. En dat is wel iets, waarmee ik heel erg zit. Ik heb me misdragen en had mezelf even niet in de hand", aldus Letschert, die hulp gaat zoeken om een herhaling te voorkomen. "Het is uit de beste intenties ontstaan, uit mijn winnaarsmentaliteit. Kennelijk is het lijntje naar kortsluiting in mijn geval heel dun."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen