Van Hanegem is verbaasd over manier van verdedigen in NL

8 april 2019, 07:51

Willem van Hanegem is verbaasd over de manier waarop er wordt verdedigd in de Eredivisie. Volgens De Kromme is dat iets waar het in Nederland de laatste jaren aan ontbreekt en staat Ajax wat dat betreft een zwaar karwei te wachten tegen Juventus komende week. "Juventus speelt al lang niet meer zo defensief als in het verleden, maar verdedigen kunnen ze nog altijd op de karakteristieke Italiaanse manier."

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Dat kan best even wennen zijn voor Ajax, hoewel ze inmiddels wel iets hebben meegemaakt in de Champions League. Hoewel, Real Madrid blonk ook niet uit in verdedigen", zag Van Hanegem. "Het is een goede zaak om Dusan Tadic weer in de punt van de aanval te posteren. Uiteraard hoop ik dat Cristiano Ronaldo speelt, waarom niet? Hopen dat Juventus zijn beste speler mist, dat vind ik zo zielig."

Overigens gaat Van Hanegem ook genieten van de verdedigende stijl van de Italiaanse grootmacht, want verdedigen is iets dat Juventus beter beheerst dan men in Nederland doet. "Zoek buiten Matthijs de Ligt eens een centrale verdediger met echte potentie. Ik zou het niet weten. PSV heeft daar echt matig materiaal, Feyenoord ook en bij AZ lopen de toppers ook niet hoor", aldus De Kromme.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen