Falende Choupo-Moting en Strasbourg verpesten titelfeest PSG

7 april 2019, 22:50

Het is Paris Saint-Germain (nog) niet gelukt om de Franse landstitel te prolongeren. De Parijzenaars moesten winnen van Strasbourg, maar bleven voor eigen publiek verrassend steken op 2-2. Eric Maxim Choupo-Moting had de held van de avond moeten worden, maar miste op kolderieke wijze een niet te missen kans op een tweede doelpunt van de thuisploeg.

Paris Saint-Germain trad tegen Strasbourg niet in zijn sterkste opstelling aan. Zo ontbraken Neymar en Edinson Cavani vanwege blessures en kreeg Kylian Mbappé rust van trainer Thomas Tuchel. De Franse aanvaller werd na een uur alsnog binnen de lijnen gebracht. Op dat moment keek PSG al tegen een 1-2 achterstand aan. De wedstrijd begon nog zo goed voor de grootmacht uit Parijs, want al na dertien minuten opende Choupo-Moting de score. De Kameroens international schoot van dichtbij raak op aangeven van Colin Dagba.

Nuno Da Costa scoorde vervolgens uit een flitsende tegenaanval de gelijkmaker, waarna het meest opmerkelijke moment van de wedstrijd zich voordeed. Met een stift leek Christopher Nkunku de 2-1 te maken, maar op de doellijn probeerde Choupo-Moting nog zijn voet tegen de bal te zetten. Dat ging echter niet helemaal goed, waardoor het leder op onvoorstelbare wijze tóch niet in het doel belandde. Via Anthony Goncalves kwam Strasbourg vervolgens een paar minuten later op voorsprong.

Om kampioen te worden, moest PSG winnen van Strasbourg. De Parijzenaars gingen na rust vanzelfsprekend op zoek naar de gelijkmaker én voorsprong, maar kwamen niet verder dan de 2-2. Thilo Kehrer, die als reserve aan de wedstrijd was begonnen, kopte acht minuten voor tijd raak. Een derde doelpunt van PSG volgde echter niet, waardoor de club uit de Franse hoofdstad op zijn vroegst pas volgende week bij nummer twee Lille kampioen kan worden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!