Juventus nog geen kampioen na gelijkspel Napoli

7 april 2019, 22:26

Juventus moet nog minimaal een week geduld hebben. De club uit Turijn had zondag voor de achtste keer op rij kampioen van Italië kunnen worden, maar kreeg geen medewerking van Napoli. De nummer twee van de Serie A speelde met 1-1 gelijk tegen Genoa en kan - in theorie - Juventus nog van de landstitel afhouden.

Juventus, dat woensdag in Amsterdam is voor het Champions League-treffen met Ajax, had het kampioensfeestje kunnen vieren als Napoli voor eigen publiek had verloren van Genoa. De club uit Napels verloor dit seizoen alleen nog maar van Juventus in het San Paolo en ging zondagavond niet voor een tweede keer onderuit. Napoli had de wedstrijd zelfs moeten winnen, want de thuisploeg speelde een uur lang met een man meer.

Voor een spijkerharde overtreding op Allan kreeg Stefano Sturaro na een halfuur een directe rode kaart. De huurling van Juventus leek eerst nog weg te komen met geel, maar op aanraden van de VAR stuurde de dienstdoende scheidsrechter de middenvelder alsnog weg. Snel na de rode kaart opende Dries Mertens met een schot van afstand de score, waarna Darko Lazovic met een knappe volley nog voor rust de stand gelijk trok.

Door de remise in Napels kan Juventus komende zaterdag - na het duel met Ajax - op bezoek bij SPAL de landstitel veiligstellen. Het gat tussen de nummers één en twee van de Italiaanse competitie bedraagt met nog zeven wedstrijden te spelen twintig punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen