Inter bijt zich stuk op Nederlands getint Atalanta

7 april 2019, 20:37

Internazionale is er niet in geslaagd verder afstand te nemen van de concurrentie in de strijd om een ticket voor de Champions League. Waar buurman AC Milan gisteren van aanstaand kampioen Juventus verloor, kwam Inter vanavond niet verder dan 0-0 tegen directe concurrent Atalanta Bergamo.

Bij de bezoekers stonden de Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer aan de aftrap. Zij zagen dat Inter al vroeg op voorsprong kwam, maar dat de goal van de thuisploeg werd afgekeurd wegens buitenspel. Met onder meer de nodige standaardsituaties probeerden beide ploegen in het vervolg van de wedstrijd succesvol te worden. De grootste kans was voor Inter-middenvelder Radja Nainggolan, maar de Belg zag zijn lage schot gepakt worden door de keeper.

Door het gelijkspel houdt Inter een voorsprong van vijf punten op de nummers vier en vijf, AC Milan en Atalanta. De eerste vier ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het miljoenenbal. Koploper Juventus is daar al zeker van en nummer twee Napoli zo goed als.

Lazio – Sassuolo 2-2

Nummer zeven Lazio Roma heeft ook nog een kans om bij de eerste vier te eindigen, maar dan moest het vanmiddag wel winnen van middenmoter Sassuolo. Achteraf mag de thuisploeg echter van geluk spreken dat het nog een punt pakte, want bijna een half uur keek het tegen een achterstand aan. In de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Senad Lulic met een intikker uit een afgeslagen hoekschop toch nog de 2-2.