Eijer eerlijk na verlies: "Van het kastje naar de muur gestuurd"

7 april 2019, 17:23

René Eijer was niet te spreken over het optreden van Fortuna Sittard tegen PEC Zwolle. De Limburgers kregen zondagmiddag voor het derde duel op rij een rode kaart en dat was flink balen voor de oefenmeester. "We zijn van het kasje naar de muur gestuurd", concludeerde de trainer na de kansloze 5-0 nederlaag.

Tegenover FOX Sports ging de coach in op het verlies. "Je maakt je boos als afspraken niet worden nagekomen", zei hij over het verdedigende plan. "Je wist dat er veel beweging was bij PEC Zwolle, maar als je compact staat, kun je dat opvangen. Maar de agressiviteit ontbrak: die moet je hebben om in de duels komen. Daarna zie je onze verdediging naar achteren lopen, triest om te zien."

Bovendien kreeg de ploeg wederom een rode kaart, ditmaal was Branislav Ninaj de dader. "Vorige week konden we de rode kaart nog opvangen en heel compact en agressief spelen, dat lukte nu niet. We hebben nog een verdediger erbij gezet om de lopende mensen op te vangen", maar dat werkte niet geweldig. Ook miste Eijer passie bij zijn elftal. "Je moet laten zien dat je wilt overleven, daar ontbrak het aan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen