Everton bezorgt Arsenal in strijd om plek vier dure nederlaag

7 april 2019, 16:59

Arsenal heeft zondagmiddag een pijnlijke tik moeten incasseren in de strijd om de vierde plaats in Engeland. De ploeg van Unai Emery had bij een overwinning op Everton de laatste plek die recht geeft op een Champions League-plek voorlopig alleen kunnen pakken, maar ging op bezoek bij The Toffees onderuit: 1-0. Phil Jagielka maakte het enige doelpunt van de middag.

Na tien minuten kwam een verre ingooi van Everton voor de voeten van de aanvoerder van Everton, die van dichtbij scoorde. Het doelpunt had een luchtje van buitenspel, maar de vlag bleef omlaag. Saillaint detail: Jagielka zou eigenlijk niet eens in de basis starten, maar Michael Keane was ziek en kon daarom niet beginnen. Een wissel waar Marco Silva - die Maarten Stekelenburg negentig minuten naast zich op de bank had zitten - geen spijt van zal hebben gehad.

In eigen huis was Everton namelijk een stuk sterker dan Arsenal, dat bij een zege Manchester United en Chelsea op achterstand kon zetten in de strijd om plek vier. Want hoewel Emery onder andere Pierre-Emerick Aubameyang inbracht in de pauze, werden The Gunners amper gevaarlijk. Wel namen ze steeds meer risico om aan te dringen, waardoor Everton in de kaart werd gespeeld.

Via zowel Bernard als ook Richarlison had de thuisploeg kunnen uitlopen, maar waar Arsenal te weinig creëerde, was Everton in de omschakeling vaak te onzuiver in het uitspelen van de kansen. Ook nadat Theo Walcott - hij kreeg applaus van de meegereisde Arsenal-aanhang - ploeggenoot Bernard in staat stelde om tien minuten voor tijd de 2-0 te maken, werd het doel niet gevonden.

Ook ontsnapte Arsenal tot twee keer toe aan een directe rode kaart (net als Everton's Andre Gomes in blessuretijd), maar ook met elf man konden The Gunners een dure nederlaag niet meer afwenden. Daardoor kan Chelsea morgen in eigen huis tegen West Ham United uitlopen op Arsenal én United.