Letschert biedt excuses aan: "Ik ga hulp zoeken"

7 april 2019, 13:05   Bijgewerkt: 7 april 2019, 14:43

Timo Letschert werd zaterdag in de rust gewisseld bij FC Utrecht, dat op dat moment al met 3-0 achterstond op bezoek bij ADO Den Haag. Niet (alleen) omdat hij zo slecht speelde, maar omdat hij zich had misdragen in de rust, vertelde trainer Dick Advocaat. De verdediger was niet beschikbaar voor interviews, maar heeft een dag na het uiteindelijk met 5-0 verloren duel wel zijn openlijke excuses aangeboden.

"De stafleden en mijn medespelers heb ik vanmorgen mijn excuses aangeboden voor het feit dat ik in de rust van de wedstrijd tegen ADO Den Haag verbaal veel te ver ben gegaan richting de gehele staf en spelers", zegt Letschert over zijn actie. Hij zou zich vooral gericht hebben tegen assistent-trainer Zeljko Petrovic op het moment dat zijn ploeg met 3-0 achter stond.

De huurling heeft spijt van zijn actie. "Daarmee heb ik de staf en het team benadeeld en de supporters en de club tekortgedaan. Ik besef dat mijn gedrag ontoelaatbaar was en ga hulp zoeken om herhaling te voorkomen", zegt hij eerlijk over zijn eigen gedrag.

Advocaat noemde het gedrag tegenover FOX Sports zaterdagavond onacceptabel. De wissel was dan ook niet speltechnisch, maar vooral om Letschert te straffen. "Hij zei dingen die niet kunnen en dan ga je eruit", was de ervaren coach duidelijk. Wat Letschert voor straf krijgt, is nog niet bekend. 'FC Utrecht neemt in de loop van komende week een beslissing over het vervolg', laat de club weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen