Messi scoort tegen Atlético en passeert zo Ronaldo en Casillas

6 april 2019, 23:33

FC Barcelona nam zaterdagavond een groot voorproefje op de titel in Spanje door met 2-0 te winnen van Atlético Madrid en Lionel Messi was een van de doelpuntenmakers van de Catalanen. Daarmee verbrak de Argentijn wederom twee records, waarvan Messi er toch al zoveel heeft. Hij ging zowel Cristiano Ronaldo als Iker Casillas voorbij.

Dat blijkt uit data van onder andere Gracenote. Messi is nu de man met de meeste overwinningen als speler in de Primera Division, een record dat in handen was van Casillas (335 om 334). De Barcelona-aanvaller had daar echter een stuk minder wedstrijden voor nodig: 'slechts' 447 duels en dat is een overwinningspercentage van bijna 75%. Collega Casillas kwam tot 510 optredens en kende daarmee een percentage van 65%.

Ook passeerde Messi zijn eeuwige rivaal Ronaldo: de teller van de Portugees stond op 415 treffers in La Liga en Messi passeerde die grens met 416 doelpunten in de Spaanse competitie. Carlos Bianchi (385), James Greaves (366) en Gerd Müller (365) waren de anderen op het lijstje: Messi is dus de all-time topscorer van de Primera Division.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen