Bayern tikt Dortmund van de mat en herovert koppositie

6 april 2019, 20:23

Een werkelijk fenomenale eerste helft heeft Bayern München de koppositie van de Bundesliga bezorgd. In een onderling duel met Borussia Dortmund stond de teller na een voetbalshow tijdens de rust al op 4-0 en dat kwamen de gasten in de tweede helft geen moment weer te boven. Uiteindelijk stokte de teller bij 5-0. Door de show van Der Rekordmeister gaat de club uit München weer aan kop in de Bundesliga.

Eigenlijk stak Bayern de laatste dagen niet in beste vorm. Bij Freiburg werd vorige week de koppositie verspeeld dankzij een 1-1 gelijkspel en midweeks was het stugge Heidesheim bijna de sterk in de DFB Pokal. De club uit de 2. Bundesliga dolf in de Allianz Arena maar nipt het onderspit in een spektakelstuk: 5-4.

Een spektakelstuk was ook het duel in München van een paar dagen later. Vorig jaar vernederde Bayern Dortmund met maar liefst 6-0, maar dit keer leek de clash voor aanvang een stuk spannender te gaan worden. De start van Bayern was echter furieus, want Mats Hummels kopte in de eerste minuut net naast en Robert Lewandowski werd een paar tellen later ternauwernood gestuit door de verdediging. Daar waar beide ex-spelers van Dortmund niet scoorden, daar vergaten de gasten zich na een uitstekende counter zelf te belonen. In de zesde minuut schoot Mahmoud Dahoud op de buitenkant van de paal. Toen de klok echter tien minuten aangaf, begon het feest voor de gastheren.

Hummels en Lewandowski deden hun oude werkgever in het openingskwartier pijn door een frivool en agressief spelend Bayern al snel op 2-0 te zetten. Dortmund, dat twee punten voorsprong verdedigde, kwam er nauwelijks meer uit en zag dat Javi Martinez met een geplaatst schot ook voor de 3-0 zorgde. Een actie van Serge Gnabry was nog voor het rustsignaal de vierde treffer van Bayern en betekende, nadat de Beierse stofwolken waren opgetrokken, ook al de beslissing in Der Klassiker.

Na rust deed de thuisploeg het wat rustiger aan, zonder dat het zelf ook maar een beetje in de problemen kwam. Borussia was voor rust ondersteboven gespeeld en kwam geen moment terug in de wedstrijd. Lewandowski maakte kort voor tijd met een intikker zijn tweede van de avond. Een pijnlijke avond voor de ploeg van Lucien Favre, die nu weer in de achtervolging moet en op een punt van de koplopers uit München volgt op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen