Van Dijk genoot van tweede helft: "De reden dat we uitdager zijn"

6 april 2019, 16:57

Virgil van Dijk vond dat Liverpool vrijdagavond in de tweede helft tegen Southampton toonde welke ambities het heeft in de titelrace. De verdediger zag hoe The Reds na rust met twee doelpunten het verschil naar 1-3 bracht en zo de koppositie - in elk geval voor dit weekend - overnam van Manchester City. "In de tweede helft lieten we zien waarom we een serieuze uitdager voor de titel zijn."

Dat vertelde de aanvoerder van het Nederlands elftal op het clubkanaal. "In de eerste helft hadden we het moeilijk. De gaten bij ons waren te groot en hun eerste doelpunt gaf het geloof dat er wat te halen viel. Dat maakte het extra moeilijk voor ons", zag Van Dijk, die negentig minuten op het veld stond bij Liverpool. Landgenoot Georginio Wijnaldum werd na een klein uur naar de kant gehaald.

Tien minuten voor tijd maakte Mohamed Salah de bevrijdende 1-2, gevolgd door de beslissende goal van Jordan Henderson. "Het belangrijkste is dat we gewoon blijven doen wat we het hele seizoen gedaan hebben", aldus Van Dijk over de titelstrijd. "We zijn altijd gevaarlijk met de spelers die we hebben. Je zag dat ze het moeilijk hadden om ons negentig minuten te verdedigen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen