Schmidt denkt na vertrek in Eredivisie van waarde te kunnen zijn

6 april 2019, 14:00

Doke Schmidt vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen, maar denkt nog steeds van waarde te kunnen zijn in de Eredivisie na dit seizoen. "Ik heb het gevoel dat ik van waarde kan zijn voor een ploeg die meedoet tussen de plaatsen 10 en 15. Voetballend ben ik niet de beste, maar ik weet wél wat er op welk moment nodig is", vertelt de achterhoedespeler over zijn toekomst.

Tegenover de Leeuwarder Courant blikt hij terug op zijn periode in Friesland. Dat die na dit seizoen stopt, wijt hij vooral aan zichzelf. "Ik kan niemand anders de schuld geven. Af en toe had ik assertiever moeten zijn, had ik meer aan mezelf en minder aan anderen moeten denken. Dat kan ik mezelf verwijten, hoewel het natuurlijk op zich helemaal geen slechte eigenschap is om andere jongens te willen helpen. Ik heb helaas ook pech gehad. En niet alleen dit seizoen", doelt hij op het vele blessureleed waarmee hij kampte.

Schmidt ziet zichzelf als een type Michel Breuer. "Hij werd net als ik nooit gezien als de beste speler van Heerenveen, maar uiteindelijk konden trainers nooit om hem heen. In die zin was hij wel een voorbeeld voor me", aldus de verdediger, die zichzelf - ondanks dat hij geboren werd in Heerenveen - geen clubman wil noemen. "Natuurlijk ben ik er trots op dat ik zo lang bij Heerenveen ben geweest, maar ik heb het niet zo gepland. Het is zo gelopen. Bovendien ben ik nog een jaar in Deventer geweest, bij Go Ahead Eagles."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen