De Jong: "Jammer dat Willem II geld moet delen met RKC"

6 april 2019, 10:35

Frenkie de Jong had liever gezien dat Willem II de volledige transferbonus opstreek voor zijn overgang naar FC Barcelona. Nu moeten de Tilburgers een deel afstaan aan RKC Waalwijk. Willem II en RKC runden samen de jeugdopleiding, waar De Jong deel van uitmaakte.

Willem II vangt 8,6 miljoen, RKC krijgt zo'n 5 miljoen op de rekening. "Ik gun het Willem II van harte dat ze nog wat geld voor me hebben gekregen. Het is wel jammer dat ze het moeten delen met RKC", zegt De Jong in het Brabants Dagblad. "Ik begon in jeugd Willem II. Daar trainden we ook toen de beide opleidingen samengingen. Er was al snel een overeenkomst met Willem II dat ik daar naartoe zou gaan in plaats van naar RKC als er een definitieve keuze gemaakt moest worden."

RKC wil met de Frenkie-miljoenen het kunstgras wil vervangen. Dat levert de goedkeuring van de Ajacied op. "Deze week speelden we tegen Emmen weer op kunstgras. Je krijgt sneller last van je knieën. Het is ook een heel ander soort voetbal. Het is mooi dat een club dankzij een transfer van mij een aantal voetballers blij zal maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen