Ajax keerde 10,4 miljoen uit: "Aanhaken bij top Europa"

6 april 2019, 08:49

Van alle commissies die in Nederland naar zaakwaarnemers gingen, betaalde Ajax bijna de helft. 10,4 miljoen keerden de Amsterdammers uit. In totaal vingen belangenbehartigers vanuit Nederland 24,5 miljoen euro. Dat maakte de KNVB deze week bekend in hun lijst 'betalingen aan intermediairs'. "Ons doel is aan te haken bij de Europese top", reageert Marc Overmars.

Dat Ajax investeerde in spelers als Dusan Tadic en Daley Blind, betekende ook dat hun zaakwaarnemers een flink graantje meepikken. "We hebben deze zomer behoorlijk geïnvesteerd", aldus Overmars in De Telegraaf. "Niet alleen in nieuwe spelers, maar ook in het behoud van spelers door het opwaarderen van hun contracten."

Ook bij uitgaande transfers betaalt Ajax een commissie aan de zaakwaarnemer. Met de overgang van Frenkie de Jong naar FC Barcelona en alle transfers die nog in het vat zitten, gaat Ajax de 10,4 miljoen makkelijk aantikken als de KNVB het de betalingen aan intermediairs over een jaar weer bekendmaakt.

Overigens is de 10,4 miljoen van Ajax een schijntje in vergelijking met Engeland, waar Liverpool met vijftig miljoen euro het meeste betaalde aan zaakwaarnemers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen