Gisteren gemist: Liverpool ontsnapt, Twente wederom onderuit

6 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 5 april.

Liverpool komt op St. Mary's met schrik vrij en gaat weer aan kop

Liverpool is vrijdagavond op bezoek bij Southampton ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt. De ploeg van trainer Jürgen Klopp speelde een matige wedstrijd en kwam pas tien minuten voor tijd op voorsprong door een bevlieging van Mohamed Salah. Vervolgens besliste Jordan Henderson het duel door de 1-3 te maken. Door de zege neemt Liverpool weer de koppositie over van City.

Twente verliest van Dordrecht, Sparta profiteert niet optimaal

FC Twente heeft na de verliespartij tegen RKC Waalwijk van afgelopen maandag wederom verloren, ditmaal van FC Dordrecht. Het werd 0-1 voor de uitploeg. Sparta kreeg de kans om drie punten in te lopen op de ploeg uit Enschede, maar de Rotterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch. Lars Veldwijk maakte in de blessuretijd de gelijkmaker.

Oranjevrouwen tanken in Arnhem vertrouwen voor WK

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond vertrouwen getankt voor het WK in Spanje. De ploeg van Sarina Wiegman had een teleurstellende Algarve Cup-campagne achter de rug, maar wonnen in Arnhem met speels gemak met 2-0 van het zwakke Mexico. Vivianne Miedema en Lieke Martens kwamen tot scoren tijdens de oefeninterland, die echter een nog veel hogere score op had kunnen leveren.

Afstandsknal Boëtius leidt klinkende zege Mainz in

Met Jean-Paul Boëtius als doelpuntenmaker heeft Mainz vrijdagavond Freiburg gekleineerd. De Nederlandse aanvaller opende na twintig minuten score, gaf twee assists en had daarmee een groot aandeel in de 5-0 overwinning. Door de zege is Mainz bijna zeker van nog een seizoen Bundesliga.

Ten Hag wil geen leegloop: "We zullen vechten voor iedere speler"

Het is geen geheim dat veel spelers van Ajax op het verlanglijstje staan van Europese (sub)topclubs. Naast Frenkie de Jong zullen ongetwijfeld nog enkele spelers uit Amsterdam vertrekken, maar Ajax wil een leegloop voorkomen. Dat benadrukt ook trainer Erik ten Hag.