Liverpool komt op St. Mary's met schrik vrij en gaat weer aan kop

5 april 2019, 22:55   Bijgewerkt: 5 april 2019, 23:05

Liverpool is vrijdagavond op bezoek bij Southampton ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt. De ploeg van trainer Jürgen Klopp speelde een matige wedstrijd en kwam pas tien minuten voor tijd op voorsprong door een bevlieging van Mohamed Salah. Vervolgens besliste Jordan Henderson het duel door de 1-3 te maken. Door de zege neemt Liverpool weer de koppositie over van City.

Liverpool begon slordig en nerveus aan het duel met Southampton, dat de afgelopen twee competitiewedstrijden had gewonnen. Het weifelende begin van The Reds werd al snel afgestraft: een voorzet vanaf links werd doorgekopt door Pierre-Emile Højberg, die de vrijstaande Shane Long bereikte. De 32-jarige Ier twijfelde geen moment en liet met zijn schot in de lange hoek doelman Allison kansloos.

Zonder groots te spelen krabbelde Liverpool, dat met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum startte, zich na het openingsdoelpunt overeind. Dat resulteerde tien minuten voor rust in de gelijkmaker. Een voorzet van Trent Alexander-Arnold werd op waarde geschat door Naby Keïta, die met zijn eerste doelpunt in dienst van Liverpool de 1-1 maakte. Zo sloot Liverpool een teleurstellend verlopen eerste helft alsnog af met een positieve noot.

Klopp besloot een kwartier naar rust Alexander-Arnold en Wijnaldum, die niet groots speelde, naar de kant te halen. De inbreng van Jordan Henderson en James Milner leidde niet direct tot het gewenste resultaat. Pas tien minuten voor tijd viel de bevrijdende 1-2. Southampton nam iets te veel hooi op zijn vork en liet zich in de counter verrassen. Salah ontving de bal op de eigen helft, stoomde op door de as van het veld en schoot raak vanaf randje zestien.

Liverpool besliste vervolgens vrij vlot de wedstrijd. Firmino bediende met Henderson, die met een bekeken schot voor de 1-3 tekende. Door de zege gaan The Reds in elk geval voor even weer aan kop in de Premier League. De voorsprong op nummer twee Manchester City bedraagt nu twee punten. De grote concurrent van Liverpool komt zaterdag in actie tegen het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Jürgen Locadia.