Twente verliest van Dordrecht, Sparta profiteert niet optimaal

5 april 2019, 22:06

FC Twente heeft na de verliespartij tegen RKC Waalwijk van afgelopen maandag wederom verloren, ditmaal van FC Dordrecht. Het werd 0-1 voor de uitploeg. Sparta kreeg de kans om drie punten in te lopen op de ploeg uit Enschede, maar de Rotterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch. Lars Veldwijk maakte in de blessuretijd de gelijkmaker.

FC Twente – FC Dordrecht 0-1

Het duel tussen beide ploegen kwam moeizaam op gang. FC Twente was veelal aan de bal, maar kon absoluut niet gevaarlijk worden voor het doel van Dordrecht-keeper Bryan Janssen. Schrijnend was het optreden van Twente-spits Fred Friday, die bijna elke bal die hij aangespeeld kreeg verspeelde. Dit tot ongenoegen van het publiek, dat telkens als de spits in balbezit kwam begon met fluiten.

Vlak voor rust was er zelfs de achterstand voor een pover Twente. Uit een onterecht toegekende corner kon Daniël Breedijk de bal met zijn buik tegen de touwen werken. De Twente-spelers waren woest op arbiter Edwin van de Graaf, maar die was vastbesloten en kende het doelpunt toe. Een striemend fluitconcert van het thuispubliek volgde toen Van de Graaf floot voor de rust. Tekenend voor het spel van de thuisploeg was een foute pass van Ricardinho. De verdediger kon in alle vrijheid een crosspass geven naar de andere kant van het veld, maar daar was geen FC Twente-speler te bekennen. Verder dan een kansje voor Zekhnini komt Twente niet: hij schoot de bal na een goede actie voorlangs. Puntenverlies dus voor de club uit Enschede, dat zeer pover spel op de mat legde in het eigen stadion.

FC Den Bosch – Sparta Rotterdam 1-1

Sparta wist voorafgaand aan de wedstrijd tegen Den Bosch dat er gewonnen moest worden, wilden ze nog een gooi doen naar de titel.

Sparta was in de eerste helft de betere en kreeg wat kleine kansjes, maar tot een doelpunt kwam de gasten niet. Lars Veldwijk was er het dichtst bij, maar na een goede voorzet schoot hij de bal langs de verkeerde kant van de paal van Den Bosch-keeper Wouter van der Steen. Den Bosch kwam nauwelijks aan voetballen toe en beperkte zich tot het verdedigen van het gelijkspel. Na rust was het de thuisploeg die wat gelukkig op een 1-0 voorsprong kwam. Stefano Beltrame kreeg de bal na een standaardsituatie voor zijn voeten en twijfelde niet: Roy Kortsmit was kansloos. Sparta besloot op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar kwam lange tijd niet door de defensie van Den Bosch. Diep in blessuretijd wist Lars Veldwijk alsnog de gelijkmaker te maken voor Sparta. Na een hoekschop belandde de bal via de spits en Den Bosch-verdediger Stefan Velkov in het doel. Sparta loopt dus een punt in op koploper FC Twente en staat nu op een achterstand van zeven punten.

Go Ahead Eagles – Jong AZ Alkmaar 1-0

Go Ahead Eagles en Jong AZ wisten het publiek in De Adelaarshorst in de eerste helft niet of nauwelijks te vermaken. Eagles kreeg al snel de kans op de 1-0, toen Richard van der Venne de bal voor zijn voeten kreeg op ongeveer zestien meter van het doel. Zijn inzet vloog echter wild over. In de tweede helft was het wel raak voor de thuisploeg. Istvan Bakx kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de bal met links knap achter een kansloze Rody de Boer. Eagles beperkte zich daarna tot het verdedigen van de voorsprong en wist deze met gemak over de streep te trekken.

Overige uitslagen:

Helmond Sport - Jong Ajax 1-3

Jong FC Utrecht - Almere City 0-2

MVV Maastricht - FC Eindhoven 1-1

Roda JC - RKC Waalwijk 0-0

Telstar - Cambuur Leeuwarden 4-2

TOP Oss - Volendam 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen