De Jong: "Zorgen dat we blijven winnen en druk op PSV opvoeren"

5 april 2019, 18:17

Frenkie de Jong keert zaterdag voorlopig voor de laatste keer terug bij Willem II, de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Voor de 21-jarige middenvelder een bijzondere wedstrijd, al schuift hij in deze fase van de competitie alle mogelijke sentimenten opzij. Om kampioen te worden, mag Ajax eigenlijk geen misstap meer begaan. Dat beseft De Jong terdege.

Door de zege op FC Emmen (2-5) bezette Ajax midweeks voor even de koppositie in de Eredivisie. PSV won een dag later van PEC Zwolle (4-0) en is in aanloop naar de 29ste speelronde weer de nummer één van de Eredivisie.  "Het was lekker om drie punten te pakken en effetjes bovenaan te staan. We hadden de eerste plaats liever vastgehouden, maar daar hadden we geen directe invloed. Nu moeten we ervoor zorgen dat we blijven winnen en de druk op PSV blijven opvoeren. Dan zien we vanzelf wel wat er gebeurt", aldus De Jong in gesprek met Ajax TV.

De Amsterdammers hebben het razend druk. Zij zijn niet alleen verwikkeld in de titelrace, maar zijn ook nog actief in de Champions League en spelen op 5 mei de bekerfinale tegen Willem II. Dat Ajax een vol programma heeft, vindt De Jong niet erg. "Ik voel me nu goed. Daar moet je altijd mee oppassen, want straks raak je geblesseerd", zegt hij. "Normaal ga ik iets vaker richting mijn familie of doe ik vaker iets anders. Nu is het steeds: wedstrijd, rust, wedstrijd, rust. Dan heb je iets minder tijd voor andere dingen, maar als het goed gaat, zit je daar niet mee."

In Tilburg zal De Jong een aantal bekenden tegenkomen, al zitten er binnen de selectie van Willem II niet veel spelers met wie hij een verleden heeft. "Maar bij de club zelf zitten nog genoeg mensen die ik ken. Daar spreek ik nog wel regelmatig mee. Als zo'n wedstrijd komt, wordt dat altijd iets meer. Dat is alleen maar leuk", aldus De Jong, die een hoge pet op heeft van zijn oude club. "Ze doen het hartstikke goed. Ze staan in de bekerfinale en wonnen uit bij Feyenoord en Heracles Almelo. Dus ze zijn in goede vorm. Het kan zeker een heel lastige wedstrijd worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen