Van Bommel content met vastigheid: "Spelen stabiel"

5 april 2019, 14:53   Bijgewerkt: 5 april 2019, 18:50

Dat PSV zich met een 4-0 zege op PEC Zwolle goed herstelde van de nederlaag tegen Ajax, deed Mark van Bommel goed. De trainer van de koploper merkt dat zijn team in staat is om een vast niveau te halen en is daar zeer blij mee. PSV is volgens hem in staat om een tegenstander 'kapot te spelen'.

Op het perspraatje richting de uitwedstrijd tegen Vitesse liet Van Bommel zich positief uit over zijn team. "We spelen heel stabiel en we geven eigenlijk amper kansen weg", concludeert hij op de clubwebsite. "Al voor langere tijd. Soms duurt het wat langer voordat we een tegenstander kapotspelen, maar het lukt ons vaak wel. Dat is kwaliteit."

Een belangrijke schakel in het spel van PSV is Gastón Pereiro. De Uruguayaan zat tegen Ajax op de bank, maar was tegen PEC belangrijk. "Het is een speler met bijzondere kwaliteiten", aldus Van Bommel. "Gastón is gewoon een speler die een elftal nodig heeft. Als het elftal wat minder staat, gaat dat wat sneller ten koste van hem. Het mooie is dat Gastón een speler is die niet in de war raakt als hij een tijdje niet speelt. Aan hem merk je niet dat hij een tijdje niet heeft gespeeld. Dat is ook onverstoorbaarheid. Dat is een kwaliteit."

Vitesse lastige opponent

De uitwedstrijd tegen Vitesse is misschien wel de moeilijkste wedstrijd die PSV nog voor de boeg heeft. "Ik zeg het vaker, maar het is gewoon een hele lastige tegenstander met heel veel kwaliteit" vindt Van Bommel. "Ze zijn iets anders gaan spelen, maar voetballen met een idee. Het wordt een lastige wedstrijd, maar dat verwacht ik altijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen