Speler van de Midweek: doelpuntenmachine Isak imponeert

5 april 2019, 11:51   Bijgewerkt: 5 april 2019, 12:12

Hij werd weleens gek van de vergelijking met Zlatan Ibrahimovic. Twee goede Zweedse spitsen, de parallel is snel gelegd. Maar Alexander Isak wil gewoon Alexander Isak zijn. Met zijn geweldige prestaties bij Willem II is de huurling van Borussia Dortmund bezig om definitief naam te maken in Europa. Zijn twee goals en twee assists hebben hem de titel Speler van de Midweek bij FCUpdate.nl. opgeleverd.

Er mag een bloemetje naar Joris Mathijsen. De technisch directeur van Willem II deed geweldige zaken na het vertrek van Fran Sol naar Dinamo Kiev. Hij haalde met Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis twee goede aanvallers naar Tilburg, maar Alexander Isak was het absolute pronkstuk. De Zweed moest zijn Spaanse voorganger doen vergeten, wat een nagenoeg onmogelijke opdracht leek. Na tien duels kan gezegd worden dat de pas negentienjarige Zweed het veel beter doet dan Sol.

Isak maakt een onverstoorbare indruk en dat is misschien ook niet zo vreemd. De Zweed met Eritrese ouders werd op jonge leeftijd voor miljoenen verkocht aan Borussia Dortmund en debuteerde op 17-jarige leeftijd in de nationale ploeg. Hij scoorde toen ook meteen (Slowakije 6-0). Bij Dortmund brak hij echter nog niet door, maar bij Willem II heeft zich alweer bij de nationale ploeg geknokt. Een logisch gevolg van zijn prestaties. Met tien goals in tien Eredivisie-duels en ook nog een doelpunt in de halve finale van de beker is hij bezig om zich onsterfelijk te maken in Tilburg.

Saillant is dat de boomlange goaltjesdief het met Willem II zaterdag opneemt tegen Ajax, over een maand ook de opponent in de bekerfinale. Het wordt zaterdag dus een ontmoeting tussen toptalenten Isak en Matthijs de Ligt. Kan Isak ook vlammen tegen een toptegenstander?

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen