ErediVisie: veel primeurs, goudhaantjes en oost west, uit best

5 april 2019, 10:41   Bijgewerkt: 5 april 2019, 11:25

De midweekse speelronde in de Eredivisie stond voornamelijk in het teken van revanche en goudhaantjes die zich wederom bewezen. Onder meer Steven Berghuis, NAC Breda en Klaas-Jan Huntelaar beten van zich af, terwijl de usual suspects zich wederom lieten zien. Zoals de dribbelende Steven Bergwijn wervelen ook wij door de 28ste speelronde heen in de rubriek ErediVisie.

Primeurs voor Ajax

Goudhaantjes laten zich weer zien

De revanche van Berghuis

Een harde tackle op de training vormde de druppel voor Giovanni van Bronckhorst, die het helemaal had gehad met Steven Berghuis. Aan de statistieken van de international ligt het dit seizoen niet, maar zijn gedrag en zijn houding drijft 'Gio' geregeld tot wanhoop. Berghuis werd gestraft met een reserverol, maar kreeg tegen sc Heerenveen (3-0) donderdag de kans om zich weer te bewijzen. En dat deed hij. Berghuis loste negen schoten en noteerde zestien balveroveringen, wat twee persoonlijke records betekenden. In het tweede bedrijf kwam hij tot scoren, nadat in de eerste helft al een doelpunt was afgekeurd. Een getergde Steven Berghuis is de beste Steven Berghuis.

Oost west, uit best voor Utrecht

Het duurde tot 28 oktober december totdat FC Utrecht voor het eerst een uitwedstrijd won (0-1 bij Willem II), maar inmiddels is het team van Dick Advocaat niet te stoppen in uitduels. De laatste vier uitwedstrijden leverden namelijk twaalf punten op. Het zijn bovendien geen kleine overwinningen die er worden geboekt. De zege op VVV-Venlo was de derde monsterzege op rij, na de slooppartijen tegen NAC Breda (0-4) en Heracles (1-5) daarvoor. Het is dus oost west, uit best voor de Domstedelingen. Het goede nieuws is bovendien dat Utrecht zaterdag weer uit speelt. ADO Den Haag is meer dan gewaarschuwd.

Verhoudingen onderin op scherp

En dan nog even dit…

Ballenjongen geeft 'assist'

Groenendijk geniet pas na afloop

Prachtige actie PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen