Hoever heeft in Liverpool veel baat bij 'rolmodel' Van Dijk

5 april 2019, 09:41

Ki-Jana Hoever heeft bij Liverpool veel te danken aan landgenoot Virgil van Dijk. Volgens de jongeling en stafleden als Pepijn Lijnders kan de 17-jarige zich op Anfield geen beter rolmodel wensen dan de captain van het Nederlands elftal.

Dat stelt de tiener in gesprek met de NOS. Hoever baarde eerder dit seizoen opzien door de jongste speler ooit van Liverpool in de FA Cup te worden en maakt indruk in de jeugdelftallen van de Engelse grootmacht. Volgens Pepijn Lijnders, assistent-trainer van manager Jürgen Klopp, meent dat Hoever veel aan landgenoot Van Dijk te danken heeft. "Ki-Jana kan geen beter rolmodel krijgen dan Virgil. Virgil heeft zich steeds verder ontwikkeld. Dat toont karakter, een goede wil. Ki-Jana is nog zo jong, zo puur. Niet alleen op het veld kan hij leren van Virgil, maar ook daarbuiten."

Hoever, die zich met Nederland Onder 17 kwalificeerde voor het EK in Ierland in mei, bevestigt de lessen van de Oranje-captain. "Ik leer heel veel van Virgil. Vooral op trainingen. Dan sta ik naast hem en geeft hij in het Nederlands aanwijzingen."  

Debuut

Zelfs het debuut van Hoever, tijdens het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderes (2-1 verlies) komt deels op het conto van Van Dijk. "Ik vroeg aan Virgil of Ki-Jana klaar was voor een debuut. Honderd procent, was het antwoord", aldus Lijnders. Hoever viel al na vijf minuten in voor de geblesseerde Dejan Lovren en speelde een puike partij. "Onbeschrijflijk. Die wedstrijd was ik er ook klaar voor, al had ik niet verwacht dat ik zo lang zou spelen."

Hoever beseft dat hij nog ver verwijderd is van een basisplaats bij The Reds. Momenteel speelt hij voornamelijk in onder 23 en traint hij geregeld mee met het eerste elftal. "Alle speelminuten zijn mooi meegenomen. Ik hoop volgend jaar de voorbereiding mee te draaien en dan te laten zien wat ik kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen