Kali bloeit helemaal op: "We zijn uit de dood herrezen"

Kali bloeit helemaal op: "We zijn uit de dood herrezen"

5 april 2019 – Onder Ruud Brood begint het ineens te lopen bij NAC Breda. Afgelopen weekend werd er een punt gepakt tegen VVV-Venlo en midweeks werd er knap gewonnen bij NAC Breda. Middenvelder Anouar Kali, die een sleutelrol heeft gekregen, voelt dat er iets aan het groeien is."We zijn uit de dood herrezen. Dat hadden jullie niet gedacht, hè?", zegt hij tegen BN De Stem. Onder Brood krijgt hij het vertrouwen en is hij basisspeler. "Ik moet lekker in mijn vel zitten. Je ziet het nu: ik voel me goed, pak de tweede ballen, voetbal vooruit, win duels en ben de baas op het middenveld. Dat is mijn spel."

Kali werkte eerder al bij Roda JC met Brood en geniet nu weer het vertrouwen. "De nieuwe trainer heeft meteen gezegd: ik ga jou opstellen. Ik ben 27, heb genoeg wedstrijden gespeeld, maar als ik geen vertrouwen heb, ga ook ik minder presteren. Nu is het leuk om voor NAC te voetballen. Het kan niet anders of deze zege geeft ons een boost, dit gevoel moeten we vasthouden. Het zit nu ook een keer mee. Voorheen zakten we in elkaar, nu gaan we door en dwingen we de 1-2 af."

NAC staat nog altijd laatste, maar krijgt wel zicht op de concurrentie. De achterstand op FC Emmen is vier punten en NAC speelt nog thuis tegen Emmen en PEC Zwolle. "De teams die wij nog thuis krijgen, zijn niet beter dan wij", zegt Kali. "Zeker niet. Emmen, Zwolle en een Feyenoord dat uit bijna alles verliest. Qua spelersmateriaal zijn wij niet minder dan onze concurrenten, echt niet. Wij hebben weinig te verliezen. Kijk naar Excelsior, zij zijn juist bang om te verliezen. We kunnen nog vijftiende worden, dat is ook NAC."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 15 juli 2019

  2. zondag 14 juli 2019